Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soustředění brokových střelců na Kypru ve dnech 28. 2. - 10. 3. 2012

Účastníci z Centra sportu MV: trap- Jiří Gach, Jiří Lipták, Vladimír Štěpán, Lucie Rylichová, Josef Machan – trenér, Jiří Huml (je počítáno s jeho zařazením do CS MV v nejbližší době); skeet - Jakub Tomeček, Aleš Hutař  

Odlet z Prahy byl naplánován na 28. 2., přílet na místo 29. 2. v ranních hodinách. Tento den byl věnován, vzhledem k únavě a povětrnostním podmínkám, jen aklimatizaci. Počasí v začátku pobytu bylo velmi větrné, od pátého dne však nastalo velké zlepšení.

 Soustředění na trapu probíhalo pod vedením státního trenéra pana Jana Dvořáka. Pro Jiřího Liptáka a Jiřího Gacha bylo jednou z přípravných akcí před OH. Spolu  s Davidem Kosteleckým začali tento tréninkový pobyt účastí v závodě, kterého se zúčastnilo celkem 107 střelců. Jiří Gach obsadil 4. místo nástřelem 117+21 a Jiří Lipták skončil 27. s nástřelem 107. Tohoto výcvikového tábora se na vlastní náklady zúčastnili i další střelci: Lucie Rylichová, Jiří Huml a Vladimír Štěpán se svým trenérem Josefem Machanem. Byly využity střelnice v Nikosii, Paralimny a Limasolu. Všichni střelci vystříleli v tréninkovém čase přibližně 1 800–2 000 nábojů.

Skeetaři odjeli na tento výcvikový tábor, plánovaný jako součást předolympijské přípravy, ve složení: Jakub Tomeček, Jan Sychra, státní trenér Jan Hůla a sestavu doplnil Aleš Hutař. Střelci měli plánovaný objem patron -  bezmála 2000 nábojů. Vystřídali také již zmíněné střelnice v Nikosii, Paralimny a Limasolu.

 

Cílem tréninkového kempu bylo vystřílet větší objem nábojů v příznivějších klimatických podmínkách, než panovaly v tom období v České republice, což se podařilo splnit a všichni trenéři byli s průběhem výcvikového tábora spokojeni.

 

Bohužel je škoda, že se vzhledem k finanční náročnosti tohoto soustředění nemůže zúčastnit širší pole střelců. V jarním období je tréninkový pobyt v těchto podmínkách velkým přínosem, který se jistě projeví v nastávající náročné olympijské sezóně.

 

 

 

Centrum sportu MV, 28.3.2012

 

 

vytisknout  e-mailem