Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odpověď zadavatele na otázky ze dne 20. listopadu 2009 k Zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku malého rozsahu „Vytvoření portálu odboru strukturálních fondů Ministerstva vnitra a zajištění jeho hostingu na serveru dodavatele“

Ing. Jan Havránek, ředitel OSF  

Otázka č. 1

  • Výzva stanoví, že „Portál bude sloužit jako základní komunikační nástroj OSF“. Bude portál sloužit pouze pro komunikaci ve smyslu zveřejňování metodik, aktualit a dokumentů směrem od OSF a sběru informací od žadatelů a příjemců formou diskusí, anket a průzkumů nebo má Portál sloužit též pro projektové vedení jednotlivých žádostí, jako místo aktivní spolupráce, datové úložiště a podobně? Má Portál sloužit též jako kontrolní a dohledový nástroj k řízení a realizaci žádostí? Viz strana 6 výzvy.
  • Portál bude sloužit pro komunikaci s cílovou skupinou, interakce ze strany žadatelů a příjemců bude v rámci anket, diskusí, možnosti zadání svého projektového záměru. Jako nástroj pro kontrolu řízení a realizaci žádostí ze strany OSF slouží jiný informační systém (IS Monit7+), pro žadatele a příjemce pak systém Benefit.

Otázka č. 2

  • Jaký je předpokládaný objem dat prezentovaných ze strany OSF a dat, která jsou očekávána jako vstup ze strany žadatelů a příjemců? Jaké jsou očekávané počty uživatelů Portálu?
  • V současně době jsou na portálu www.mvcr.cz, v sekci vztahující se ke strukturálním fondům, zveřejněna data v objemu cca 120MB. Konkrétní objem zveřejňovaných dat je v současnosti složité odhadovat, budou však významně převyšovat uvedený současný stav. Počet uživatelů je taktéž složité odhadnout, nicméně bude odvislý zejména od cílové skupiny, která je definována v zadávací dokumentaci.

Otázka č. 3

  • Bude v rámci Portálu požadována existence samostatných uzavřených prostorů pro jednotlivé projekty řízené v rámci výzvy s individuálně řízenými přístupy a privátním pracovním prostorem?
  • Portál nebude sloužit pro kontrolu řízení a realizaci žádostí – viz odpověď k otázce č.1.

Otázka č. 4

  • Je požadována „přímá návaznost na ostatní portály a přenos aktualizací“. Jaké formy návaznosti jsou požadovány a jaký princip aktualizací má být implementován? Je možné specifikovat zdroje informací, které mají být prezentovány na portále a naopak konzumenty informací primárně zveřejněných na Portále? Jaký je požadovaný rozsah návaznosti a aktualizací a jejich četnost? Jaká je předpokládaná míra automatizace? Viz strana 11 výzvy.
  • Jedná se zejména o provázanost s weby řídicích orgánů daných operačních programů, tedy s webem www.esfcr.cz a webem www.strukturalni-fondy.cz. Aktualizace dat bude zajištěna přímou návazností, tzn. v případě aktualizace dat na výše zmíněných portálech, projeví se tato aktualizace také na portálu OSF, a naopak. Zejména se jedná o data uveřejňovaná v sekci „Kalendář akcí“. Četnost aktualit předpokládá zadavatel minimálně na týdenní bázi.

Otázka č. 5

  • Je požadována „integrovatelnost se stávajícími řešeními ministerstva“. Co je pod tímto požadavkem myšleno? Jedná se o shodu platformy? Shodu grafického designu? Jednotné přihlašování? Jaká forma a úroveň integrovatelnosti je požadována? Viz strana 11 výzvy.
  • Nejedná se pouze o integrovatelnost se stávajícími řešeními ministerstva, ale s již existujícími, zejména je důležité napojení na výše zmíněné weby.

Otázka č. 6

  • Je požadována „propojitelnost rozhraní modulu pro vzdělávání s rozhraním dodavatele e-learningových modulů“. O jaké rozhraní se jedná? Kdo je dodavatelem těchto modulů? Disponuje MV již nějakým e-learningovým nástrojem? Má být tento nástroj integrován v portálu formou odkazu či má portál nabízet vlastní modul pro e-learning? Viz strana 9 výzvy.
  • MV v současnosti nedisponuje žádným e-learningovým nástrojem, jejich vývoj bude součástí jiné veřejné zakázky. E-learningové moduly budou moci být provozovány fyzicky na jiném serveru, rozhraní má za cíl zajistit vstup do eLearningu přes portál OSF.

Otázka č. 7

  • Je požadována „možnost vkládat interaktivní vysvětlivky ke zkratkám“. Co je tímto zamýšleno? Automaticky zobrazující se nápověda po přejetí myší na určitou zkratku? Na kterých částech portálu bude tato funkce vyžadována? Viz strana 12 výzvy.
  • Ano, tímto je myšlena automaticky se zobrazující nápověda po přejetí myší na určitou zkratku a také možnost vkládat tyto vysvětlivky při vkládání textů obsahujících zkratky v redakčním systému. Tato možnost bude zachována na všech částech portálu.

Otázka č. 8

  • Je požadována „funkce přidávání komentářů k článkům“. Jedná se o princip diskusí pod články? Je požadována tato funkce na všech typech stránek (například též u metodiky a FAQ apod.) či pouze na stránkách se zveřejněnými novinkami a aktualitami? Viz strana 12 výzvy.
  • Ano, jedná se o princip diskusí pod články a současně možnost vkládat komentáře ze strany OSF. Tato funkce bude možná na všech stránkách.

Otázka č. 9

  • Kromě fulltextového vyhledávání je požadována funkce „vyhledávání s ‘rozcestníkem‘ s ohledem na kontext“. Je toto vyhledávání zamýšleno nad konkrétní strukturovanou částí Portálu (například FAQ apod.) nebo nad celým Portálem? V případě, že má být vyhledáváno nad celým portálem dle kritérií, bude správce Portálu doplňovat relevantní popisné informace potřebné pro kategorizaci obsahu ke každé jednotlivé stránce formou metadat? Viz strana 10 výzvy.
  • Zadávací dokumentace jasně definuje, že se jedná o vyhledávání v rámci celého portálu. Relevantní popisné informace bude doplňovat OSF.

Otázka č. 10

  • Je požadována „libovolná hierarchie menu“. Je odpovídající požadavku možnost měnit pořadí jednotlivých prvků v navigaci? Většina automaticky generovaného obsahu bude díky pokročilému redakčnímu systému vytvářet odkazy (položky navigace) automaticky – je tato implementace požadavku akceptovatelná? Viz strana 10 výzvy.
  • Zadávací dokumentace specifikuje, které sekce bude portál obsahovat. Jejich pořadí tak, jak je popsáno v zadávací dokumentaci, není závazné. Návrh možného uspořádání je součástí nabídky a současně jedním z hodnotících kritérií.

Otázka č. 11

  • Je požadována „možnost tvorby čistých URL a aliasů“. Zamýšlené řešení nepodporuje standardně čisté URL především v oblasti administrace, a též z důvodu automatického generování odkazů na jednotlivé části Portálu. Nicméně lze použít aliasy ve statické informační části Portálu pro stránky s informacemi – je tato implementace požadavku akceptovatelná? Viz strana 11 výzvy.
  • Funkčnost redakčního systému je jedna z částí, která bude hodnocena v rámci dílčího kritéria „Navrhované řešení portálu“. V nabídce by tedy mělo být popsáno řešení, které maximálně vyhovuje zadavateli, případně popsáno z jakého důvodu je nabízeno jiné řešení vyhovující požadavkům uvedeným v zadávací dokumentaci, které zadavatel považuje za minimální.

Otázka č. 12

  • Je požadováno „automatické zasílání Newsletterů“. Jaká míra automatizace v procesu odeslání e-mailu s přílohou je požadována? Viz strana 9 výzvy.
  • V momentě vydání nového čísla Newsletteru a jeho umístění na web, bude tento automaticky rozeslán prostřednictvím distribučního seznamu na uživatele, kteří se k jeho automatickému odebírání zaregistrovali.

Otázka č. 13

  • Je požadována „možnost vkládání dokumentů a vytváření seznamů dokumentů ke stažení“. Co tento požadavek představuje? Můžete upřesnit požadavky na tuto funkcionalitu? Viz strana 11 výzvy.
  • Jedná se o jednu ze základních funkcionalit každého redakčního systému, tedy možnost vkládání dokumentů na web a možnosti stažení těchto dokumentů jednotlivě nebo celé skupiny dokumentů. V případě, že dodavatel je schopen nabídnout různá řešení, mělo by být toto součástí nabídky.

Otázka č.14

  • Je požadováno „splnění pravidel přístupnosti“. Jedná se o podporu všech součástí portálu (včetně administrativního rozhraní) či pouze části určené široké veřejnosti? Viz strana 13 výzvy.
  • Jedná se o podporu všech součástí portálu.

Otázka č. 15

  • Je požadována „podpora SEO“. Jaký rozsah implementace SEO je zamýšlen? Řada prvků stránky a většina stránek je díky zamýšlené použité platformě generována automaticky, díky redakčnímu systému nejsou hlavičky jednotlivých stránek s příspěvky upravovány ručně (jsou založeny na šablonách, které pro všechny články budou vykazovat společné atributy). Viz strana 11 výzvy.
  • Je požadován maximální rozsah SEO v rámci daného návrhu řešení předloženého dodavatelem.

 

Txt výzvy k podání veřejné zakázky malého rozsahu „Vytvoření portálu odboru strukturálních fondů Ministerstva vnitra a zajištění jeho hostingu na serveru dodavatele


Odbor strukturálních fondů, 24.11.2009

vytisknout  e-mailem