Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistry republiky na olympijské trati jsou plavci Centra sportu MV Jana Pechanová a Jan Pošmourný

Letošní nejsilněji a nejpočetněji obsazenou mistrovskou desítku v české historii vyhrála olympionička Jana Pechanová a obhájila loňský titul před další reprezentantkou – Silvií Rybářovou. První titul mezi muži vybojoval Jan Pošmourný, když porazil obhájce titulu Rostislava Vítka. Třetí místo obsadil Karel Baloun. Časové rozestupy mezi medailisty byly velmi těsné. Závodilo se 5. 7. 2012 na Boleveckém rybníku v Plzni.  

Muži 10 km:
1.       Pošmourný Jan                       1:58:40,60
2.       Vítek Rostislav                         1:58:41,10
3.       Baloun Karel                            1:58:43,00
 
Ženy 10 km:
1.       Pechanová Jana                     2:02:52,60
2.       Rybářová Silvie                         2:02:58,10
 
Co řekli noví (staronoví) mistři k samotnému závodu a ke svým dalším plánům pro letošní sezonu? „Snažili jsme se s Rosťou Vítkem hlídat závod spíše zezadu a nechat mladý, ať se vypráskají. Výsledkem bylo, že závod byl pomalejší, vždyť holky jely první kola rychleji než my. Ale pak, v sedmém kole, jsem se dostal dopředu a začal do toho skutečně bušit a snažil se před sebe už nikoho nepustit. Podařilo se mi to a bez větších potíží jsem si pozici udržel. Jsem spokojený, je to můj první titul na desítce a doufám, že letos není v dálkovém poslední, budu o další bojovat i na Lipně na pětce a na dvacítce,“ řekl po závodě Honza Pošmourný.
 
 
 
 
Naše jediná maratonská olympionička Jana Pechanová byla sice spokojená se zlatem, ale ze samotného závodu je spíše rozpačitá: „Jak se mi plavalo? Ani nevím, plavala jsem od počátku, trošku jsem se bála pomalejšího monotónního záběru, aby mě to nevyvedlo z míry. Voda na mě byla moc teplá, ani jednou jsem se neobčerstvovala, něco mi v tom závodě prostě do pohody nehrálo. Čekala jsem, že budou holky spolupracovat, ale vždy, když se dostaly do čela, trošku mě to zabrzdilo a měla jsem pocit, že jsme zpomalily, ale já jsem nechtěla závod tahat od začátku do konce. V posledním kole jsem to nakopla, trošku ujela a pak si to pohlídala až do cíle. Je to teprve můj druhý titul z desítky, protože jsem ji dříve doma nejezdila. Příští týden mě čeká domácí bazénový mistrák, kde poplavu 400, 800 a 1500 m VZ a pak už budu ladit na start na olympiádě.“
 
 
 
Centrum sportu MV, 9. 7. 2012

vytisknout  e-mailem