Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kanoisté v Sabaudii

Letos poprvé do Sabaudie odcestovala větší výprava kanoistů z Centra sportu MV.  

K Markovi Spálenskému se přidali další dva noví příslušníci Centra sportu - kanoista Arťom Gnědin a kajakář Jakub Petrovič. Oba jsou loňskými juniory, a tak pro ně trénink v příznivých klimatických podmínkách je jistě velkým přínosem k jejich výkonnostnímu růstu.

Trenér Martin Doktor naordinoval sportovcům tvrdý trénink jak na vodě – na jezeře "Lago di Sabaudia", což je vlastně laguna spojená s mořem, kde se jezdí na poloslané vodě, tak i „na suchu“ – tedy hlavně běh a posilovna. Celý tým bydlí v hotelu Verbania spolu s Tomášem Kacovským, Mirkou Knapkovou a jejich tréninkovou skupinou. Počasí je letos velice příznivé, v podstatě každý den je slunce a teploty kolem 20° C.

Sabaudia je italské přímořské letovisko nacházející se zhruba 100 km jižně od Říma. Díky přítomnosti zdejší laguny je Sabudia v zimních a jarních měsících cílem mnoha kanoistických a veslařských týmů ze světa. V současné době se zde připravují reprezentace i kluby z Česka, Německa, Ruska, Běloruska, Maďarska, Finska, Slovenska a samozřejmě i italští domorodci. Celému okolí zde dominuje hora Mt. Circeo, jež se vypíná přes 500 metrů nad hladinu Středozemního moře. V rámci volného dne sportovci i s trenérem podnikli výstup na tento „kopec“ -viz foto (v pozadí je vidět jezero, na kterém se trénuje).

 

Centrum sportu MV, 15.3.2012

Odkazy do noveho okna

Sabaudie - výlet

Sabaudie - výlet 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem