Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Josef Franc druhý na dlouhé ploché dráze

V úvodním závodě šestidílného seriálu finalových závodů MS na dlouhé ploché dráze, který se uskutečnil 9. 6. 2012 ve finské Forse, se Josef Franc ukázal ve vynikající formě. Obsadil totiž druhou příčku za úřadujícím mistrem světa Jonasem Kilmakorpi.  

Druhý závod se jel po týdnu v norském Forusu, kde měl Josef Franc potíže s rychlostní skříní, což ovlivnilo jeho umístění. V celém závodě získal 8 bodů a 12. místo. Ve třetím závodě na travnaté dráze, v holandském Groningenu po velkém boji ve finalové jízdě stanul na stupni nejvyšším. Čtvrtý závod ve francouzském Marmande byl naplánován na pátek 13. 7. Po šesté jízdě základního rozpisu byl však závod zrušen pro velký déšť. Josef Franc měl po dvou odjetých jízdách jedno první a jedno druhé místo. V sobotním opakovaném závodě se Josef Franc představil opět ve vynikající formě a obsadil ve finále 2. místo.
 
Po odjetých čtyřech finalových závodech je Josef Franc průběžně na 3. místě. Ve zbývajících dvou závodech, které se pojedou  8.9. ve francouzském Morizes a 15.9. v německé Vechtě, bude bojovat o  medaile.
 
 
Centrum sportu MV, 18.7.2012

vytisknout  e-mailem