Bytová správa ministerstva vnitra  


 

Hlavní menu

 

 

Tenisové Australian Open pohledem Olympu Centra sportu Ministerstva vnitra. Jsme na vás pyšní!

Úvodní grandslam sezony pomalu vrcholí. Neúprosný postupový pavouk tenisového svátku v Austrálii se znatelně tenčí a českých vlaječek v něm již bohužel mnoho nevlaje. I tak ale máme být na co hrdí! Teprve sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová procházela jednotlivými koly jako nůž máslem a zastavila ji až Chorvatka Vekičová v osmifinále. Jen o čtyři roky starší Jiří Lehečka to dotáhl ještě o kousek dál. Světová čtyřka Tsitsipas už však byl ve čtvrtfinále i nad jeho síly. 

Když si rodák z Mladé Boleslavi hned v prvním kole slavného Australian Open jednoznačně poradil s bezmála o padesát míst lépe postaveným Chorvatem Čoričem 3:0, mnohým se tajil dech. Jenže to byl teprve začátek spanilé jízdy Jiřího Lehečky betonovým grandslamem v Melbourne. Další na řadě byl Američan Eubanks, poté dvanáctý hráč světového žebříčku ATP Brit Norrie, se kterým si Lehečka střihl nefalšovanou pětisetovou bitvu trvající přes tři hodiny, a následně si podal opět v maratonském utkání světovou sedmičku z Kanady Felixe Auger-Aliassimea. Už tento heroický výkon by jistě stačil k zaslouženému uznání, jenže Lehečka byl odhodlaný potrápit i slavného Řeka Tsitsipase. Tedy muže číslo čtyři světového tenisu, kterému chtěl oplatit porážku z loňského turnaje v Rotterdamu.

Ve čtvrtfinále úvodního turnaje velké čtyřky se však ukázaly zkušenosti urostlého Řeka a Lehečkových osm nevyužitých brejkbolů znamenalo, že se svého snu o vylepšení grandslamového maxima zde u protinožců nedočká. Nakonec podlehl Tsitsipasovi 3:6, 6:7 a 4:6. Celý Olymp CS MV je ale na něho za tuto fantastickou prezentaci nadmíru pyšný. Děkujeme, Jirko!

Velké díky patří i Lindě Fruhvirtové, která svůj debut na Australian Open zakončila až v osmifinále! Dokráčet takhle daleko v pouhých sedmnácti letech je naprosto úžasné a s přihlédnutím k faktu, že loni touto dobou náležela rodačce z české metropole ve světovém žebříčku příčka ve spodních patrech třetí stovky, jde o jasný důkaz, že se má český tenis v nadcházejících letech jistě na co těšit. My už se nemůžeme dočkat! Jen tak dál, Lindo!

Foto: instagram.com/leheckajiri, instagram.com/lindafruhvirtova

Odkazy do noveho okna

Jiří Lehečka_Melbourne.jpg

Jiří Lehečka_Melbourne.jpg 

Detailní náhled

Linda Fruhvirtová.jpg

Linda Fruhvirtová.jpg 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem